Jarní finanční novin(k)y 2020

Přinášíme zajímavé a poučné čtení o financích z období letošního jara, které rozhodně nebylo tuctové. Tento materiál připravuje náš Partners market ve spolupráci s finančním serverem Peníze.cz

Vydáno: 12. 5. 2020

Aktuality:

  • Většina pojišťoven by za zdravotní komplikace či smrt v souvislosti s koronavirem plnila. Příkladem je pojišťovna Simplea, která má navíc katastrofické zajištění pro případ pandemie v řádech desítek milionů.

  • Všechny účastnické fondy doplňkového penzijního spoření byly loni ziskové. Nejlépe vklady zhodnotily dynamické fondy, a to v průměru o 18,9 procenta.

  • V březnu začal platit nový zákon o realitním zprostředkování. Jeho cílem je ochránit klienty před nekalými praktikami realitek. Nové podmínky mohou znamenat zdražení nemovitostí.

Obsah:

  • Pojišťovny většinou plní i v případě nemoci COVID-19

    Lidem, kteří onemocní nemocí Covid-19 a mají sjednáno životní pojištění, většina českých pojišťoven vyplatí pojistné plnění. Peníze nedostanou ouze ti klienti, jejichž pojišťovny uplatňují výluku na pojistné plnění z důvodu onemocnění vinou pandemie či epidemie.

  • Jak na domácí rozpočet pod tlakem

    Zažíváme nelehké časy. Zatím je všechno v pořádku, protože výplata přišla v plné výši, ale už brzy tomu bude u spousty lidí jinak. Pokud nemáme dostatečné rezervy, pravděpodobně budeme mít problém. Jak to udělat, aby se nejednalo o tvrdé přistání? Pokusíme se popsat některá opatření, tak jak by měla po sobě následovat.

  • KOmentář analytičky: Hypotéky budou dostupnější

    Bankovní rada České národní banky uvolnila limity tří úvěrových ukazatelů pro posuzování žádostí o nové hypotéky. Jaké to bude mít dopady na hypoteční a realitní trh? Přečtěte si komentář Lucie Drásalové, hypoteční analytičky Partners.

  • Finanční kvíz: Jak na pojištění?

Ke stažení:


Partners finanční noviny - Jaro 2020